søndag 12. april 2009

Fiesta y playa ? Vamos !

Påska kom og påska gikk. Vi droppa som kjent hele Granada og la oss i stedet inn på luksushotellet, klare for å lade batteriene på helseferie.
Nu vel.. Helseferie og helseferie.. Nicaraguanere har også påskeferie, og opptil flere hadde dratt med seg hele slekta for late dager på hotell. Med slekt hører også unger med, i dette tilfellet en hel hær med unger. De gjorde tapre forsøk på å tømme bassenget for vann, lage hull i diverse flytemadrasser og gi grinete norske jenter ufrivillige dusjer. Til tider var de et sant helvete og da vi ved frokosten observerte de første, var ikke Lillian sein med å utbryte; "Unger..Eg hate de.."
Vi liker unger altså, bare ikke når vi er på ferie..
Til tross for krigslystne unger, hadde vi finfine dager og da kvelden kom hadde vi happy hour på rommet med vin, Hairspray på tv og vi bestilte milkshake via roomservice.
Airconditionen er jo det aller beste med hele hotellet, og vi skrudde den helt ned på 25 grader og var mer enn klare for litt kulde.
Etter en time var vi blåfrosne. Så da måtte vi kle på oss genser, legge oss under lakenet og skru opp til 29.. Noe sier oss at vi kommer til å fryse når vi kommer hjem, fint om noen derfor kan stille med termodress til oss på Flesland 3.mai :)
Så ble det natt og tid for søvn. Marthe hørte merkelige lyder i mørket og gjorde et ærlig forsøk på å vekke hele hotellet, da hun spratt opp av senga og ropte; "Det er et dyr her !" Videre fulgte følgende dialog;
Lillian: Det er et dyr her ja..
Kine: Er det et dyr her ??
Marthe: Ja ! Det lager sånn lyd som det vi hørte når vi spiste middag
Lillian: Det er en ghekko
Kine: Jeg også trodde det var en ghekko
Marthe: Er det den bak bildet ?
Kine: Jeg tror ikke det er den, men det er en ghekko ja..
Marthe: Ååå..Jeg trodde det var en fugl jeg..

Jaja.. Det er ikke så greit med uvante lyder og litt action i hverdagen er alltid bra ;)
Etter tre dager og to netter var helseferien over, og vi vendte tilbake til Santiago. Savnet etter aircondition ble stort, så vi fant ut at vi måtte dra på kino.
Vi drar jo som kjent kun på kino for å fryse og er særdeles lite opptatt av kvaliteten på filmen vi ser. Derfor betalte vi gladelig 15 kroner for å se "Dragonball", en over gjennomsnittet dårlig film som nicaraguanere tydeligvis finner morsom.
Fredag var vi turister i byen, men tenkte ikke på at det var påske og stengte butikker. Dagen ble lengere enn lengst og levde virkelig opp til sitt navn. Dere tok den, sant ? Hoho..
Etter langt om lenge ble det endelig kveld og vi tok på oss våre fine og nysydde kjoler, og inviterte oss selv i bursdagsmiddag til Jarand på Meditearreano. (Noe usikker på skrivemåten her..)
Her gjorde vi som Jesus og spiste vårt siste måltid. Nå skal vi være økonomiske sånn at vi har penger til gaver, og bare spise middag på restaurant i helga. Det løftet holder vi neppe lengre enn til tirsdag.

Så ble det endelig lørdag og da vi hørte rykter om strandfest, dro vi med oss myggnettet og slang oss i en taxi.
I påsken er det på stranda det skjer, det skjønte vi fort da vi plutselig befant oss i bilkø ! Av en eller annen merkelig grunn har den humpete veien fått seg bomstasjon, men kun den ene veien..
Vi ankom til slutt Rigo`s, kapret en hengekøye og fortet oss ned til vannkanten. Bruningstid !
Vi spiste pollo curry på Oasis, og da vi skulle gå tilbake igjen var det blitt mørkt og rusleturen langs stranda ble i stedet til en heftig powerwalk.
Så drakk vi øl, hørte på reggaekonsert og drømte oss tilbake til Belize, men skavtt fort til da koristen annonserte at hun skulle synge en sang med tittelen; Lick my titties.. ?!
Ellers lærte vi at Bob Marley visstnok er født i Nicaragua, men vi stiller oss noe tvilende til kilden av dette utsagnet.
Lillian ble forøvrig sjekka opp av en jente som gang på gang sa at Leikny var "muy bonita", og ellers gikk kvelden med til båltenning og nattbading, drikkeleker av ymse arter og myggstikksamling.

I dag er vi slitne og har en skikkelig dagen derpå-dag. Da kan dere selvfølgelig banne på at strømmen ryker ! Det er to punkter som stadig går igjen de dagene da strømmen ryker; det skjer stort sett bestandig på søndager, og ALLTID etter at vi har vært på fest. ALLTID !
Så da lå vi der da.. Inne på et rom som har en makstemperatur på 60 grader, UTEN vifte !
Det hele minnet mest om et tyrkisk bad, og på et tidspunkt var det faktisk så ille at vi svetta bak knærne ! Urovekkende, spør du oss.. I hvertfall når vi i tillegg kun er i ført undertøy...

Dette ser ut til å bli en tiltaksløs dag, vi vurderer sterkt å ansette Frank som løpegutt... Dagens første piksa (aka pizza) er bestilt og Peksi light & Ensa går ned på høykant.
Ja, i dag er det faktisk så ille tilstander på rom 1 at vi rett og slett har spist opp godteriet vi hadde kjøpt med som gaver til diverse folk der hjemme.
Det var forøvrig ikke noe godt, så dere skal være glad dere ikke fikk det :)

I morgen er det oppgaveskriving, nå skal vi skrape sammen litt energi og kanskje karre oss bort til La Terraza for å kjøpe milkshake.. Vi får se om vi orker..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar